Kreativní slavnost v ZUŠ Hradec nad Moravicí

Dne 5. června 2024 se v Základní umělecké škole Hradec nad Moravicí konala vyjímečná akce s názvem „Zuškaření“, která přilákala nejen žáky a jejich rodiče, ale i širokou veřejnost. Tato událost se stala oslavou uměleckého talentu a kreativity, jež školní komunita pečlivě rozvíjí po celý rok.

Celá akce začala v koncertním sále školy absolventskou vernisáži, kde byly vystaveny práce žáků výtvarného oboru. V úvodu zazněl smíšený sextet složený z houslistů a akordeonistů, který zahrál působivou skladbu J. Pachelbela „Canon in D“. Atmosféra byla magická a návštěvníci měli možnost ocenit nejen vizuální umění, ale i hudební doprovod, který dodal celé události slavnostní ráz.

Výtvarnou části programu provedla diváky paní učitelka Iveta Kovalíková a poté následovalo vystoupení zpěváků. Zazněly především melodie z oblíbených muzikálů jako jsou „Monte Cristo“, „Bídníci“ a „My Fair Lady“. 

Hudební odpoledne dále plynulo na školní zahradě, kde se konaly vystoupení školních kapel a další hudební čísla za účasti žáků, rodičů a dalších hostů. Příjemná atmosféra, slunečné počasí a skvělá hudba vytvořili ideální podmínky pro neformální setkání a sdílení radosti z umění.

Velké poděkování patří Spolku rodičů a přátel při ZUŠ, který zajistil vynikající občerstvení pro všechny účastníky. Bez jejich podpory a obětavé práce by nebylo možné tuto akci uskutečnit na tak vysoké úrovni. Rovněž je třeba ocenit všechny zaměstnance školy za jejich maximální nasazení.

Zuškaření 2024 se stalo nejen oslavou školních úspěchů, ale i důležitým momentem pro utužení vztahů mezi žáky, učiteli a rodiči. Tento den plný umění a společného sdílení bude jistě dlouho v paměti všech, kteří se ho zúčastnili.

Text: Marta Scholzová, foto: Jiří Hajduk